Újdonságok Kezdõlap Kapcsolat

Zene

 

Kirekesztettek - 2014


Kirekesztettek
Csaknem húsz éve egy javító intézetben dolgozom. 15-18 éves srácok nevelésével foglalkozom, akik többnyire rosz fát tettek a tûzre, mielõtt ide kerültek. Sokukat az utca nevelt. Nem ritka, hogy némelyikük szüleit több mint egy évtizeddel ezelõtt látta utoljára. Örülök, ha ráakadok egy pár zenész tehetségre, mert évente a zenekörünkben jól jön az utánpótlás.

Letöltés zip formátumban


1. Csírkefógók 1:53 MP3
2. Egy levél remélem megszólít Téged 3:55 MP3
3. A dobversenyen 2:45 MP3
4. Pályaudvari zsivaj 3:06 MP3
5. Egyszer fent, másszor lent 1:36 MP3
6. Afrika 3:36 MP3
7. Ő csak fecsegett s mi lett a vége.... 3:05 MP3
8. Most ül 1:55 MP3

Valami véletlen szerencse folytán a zenénk azoknak az embereknek is tudomására jutott, akiknek bizonyára hosszabbra nyulhatott a kezük, mert meghívást kaptunk egy nagyon presztízs prágai fellépésre, (a Vencel-téri Lucernában) ahol neves hazai és külfoldi előadóművészek is szoktak fellépni.

A srácok ezt a megtiszteltetést sehogyan sem tudták felfogni, mert egy héttel a fellépésünk előtt azt hittem hogy le kell mondanom a szereplésünkről, hiszen ketten - hárman szökésben voltak, ami az intézetben nagyon is gyakori esetek közzé tartozik, számomra mégis meglepő volt, hogy életük legnagyobb szereplését a nagy nyilvánosság előtt ennyire félvállról vették.

Két ízben, 2013-ban és 2014-ben első helyezést értünk el egy nagyon kis falucskában, ahol az első házak is már az utolsónak számítottak. de annál híresebb cseh művészek döntöttek arról, hogy az első helyezést nekünk ítélték oda. (erre egyáltalán nem számítottunk, mert nem szokás intézeti csavargóknak mégcsak dícséreteket sem osztogatni, méghozzá cigány felállításban (ismervén a kollektív előítéleteinket e téren ugyebár...???) bizonyára a művészet területén elmosódnak a faji és egyéb külömbségek közötti határok.

 

Videó

Régi www

- - -

BlackArt Publishing

Explorer browser below 8 does not use the music player.
Use new html5 browser: Firefox, Opera or Chrome.